Page 1 of 2 1 2 >
Topic Options
Rate This Topic
#42834 - 02/21/15 11:01 PM Eleven Rack Cutting Out
Bnote Offline
new member

Registered: 02/17/15
Posts: 4
Loc: Wa
I'm a new 11R user, running it thru a Tech 21 PE60 via Amp Output 2. My unit seems to be cutting out as if there's a gate or limiter going on...an on pretty much every patch. Happens thru headphones as well with no amp connected. Certain patches also don't sustain notes well....notes cut off after 2-3 seconds. What gives? I've tried messing around with various settings, but can't seem to figure out what's causing it.
Any ideas or anybody else having this problem?

thanks in advance...

Top
#42838 - 02/22/15 08:34 AM Re: Eleven Rack Cutting Out [Re: Bnote]
DaytonFlyer Offline
advanced member

Registered: 02/15/14
Posts: 85
I had a similar problem. Mine was cutting out it having serious volume drops and it was happening at gigs, which is awful. Someone on here mentioned to make sure when playing your screen just shows your rig name like "A1 Clean Chorus" or whatever your rig name is. As soon as I left it like that I had no issue.

Top
#42846 - 02/22/15 11:31 AM Re: Eleven Rack Cutting Out [Re: DaytonFlyer]
Bnote Offline
new member

Registered: 02/17/15
Posts: 4
Loc: Wa
Now there's an answer you won't find in the owners manual 😊
I will most certainly give that a shot and report back. If it works....I'm buying the beer.
Thanks

Top
#42856 - 02/22/15 07:25 PM Re: Eleven Rack Cutting Out [Re: Bnote]
Downrazor11 Offline
advanced member

Registered: 07/09/14
Posts: 245
Loc: Iowa City
I know you probably checked it, but I have to ask.. Did you turn off the noise gate on the preset you are using? It is part of the 'amp' setting..


Edited by Downrazor11 (02/23/15 01:36 PM)

Top
#42860 - 02/22/15 11:13 PM Re: Eleven Rack Cutting Out [Re: Bnote]
DaytonFlyer Offline
advanced member

Registered: 02/15/14
Posts: 85
You're in luck then, it just so happens that I like beer!

Top
#42861 - 02/23/15 01:41 AM Re: Eleven Rack Cutting Out [Re: Bnote]
Bnote Offline
new member

Registered: 02/17/15
Posts: 4
Loc: Wa
Well I'm here to report that it actually did help the situation considerably, but it did not resolve it completely. Still a number of rigs that don't sustain and/or they don't pick up right away. It seemed to resolve 90% of the issue and I noticed if I went back to the default view....the condition did not come back right away, but rather it "creeped" back into constant cutting in/out and not picking up notes to the point of unplayable. Very curious to know what that's all about, but in the meantime....playing in simple view seems to be the only "partial" cure.

If others are experiencing this and/or knows the reason why....please do tell.

Thanks for the tip...

Top
#42877 - 02/23/15 07:45 PM Re: Eleven Rack Cutting Out [Re: Bnote]
DaytonFlyer Offline
advanced member

Registered: 02/15/14
Posts: 85
Did you check the noise gate setting on each preset? I had to turn the gate down or off on every preset I've ever made.

Top
#42893 - 02/24/15 10:55 PM Re: Eleven Rack Cutting Out [Re: DaytonFlyer]
ral8667 Offline
member

Registered: 02/15/15
Posts: 10
Mine just started doing this today. I've only had my 11r for a couple of weeks...bought it used. Hasn't dropped volume until today. Just does it randomly. Yesterday i changed it from 44k to 96k. So today i put it back to 44k. I will let you know if the volume drops again. Do any of you having this issue run your 11r at 96k?

Top
#43003 - 03/05/15 02:00 AM Re: Eleven Rack Cutting Out [Re: ral8667]
Bnote Offline
new member

Registered: 02/17/15
Posts: 4
Loc: Wa
My unit seems to be temperamental. Had it working mostly with clean tonnes, but not 100% reliable. Eventually the problems creep in. Truth be told, I'm a newbie to guitar in general and was hoping the 11R would be my answer, but between the sustaining notes cutting off and sounds not picking up until a couple string are picked only to cut out again....I've concluded that something is definitely not right with my unit. Added to these issues, I have also run into erratic volume behavior where it just blasts loud noise, cutting in/out and then to top it off, the 11R volume knob had no effect. The real guitar players in my band tried a couple things they were completely baffled by the units response as it just got worse. Even tried a different guitar in the unit only to find that it seem to run really "hot" compared to my Fender American Strat. It was this other guitar that had the volume issue. I'm running the unit thru a Tech 21 power engine amp via the guitar amp out jack and it's just been horrible to downright unusable. Pretty convinced I have a faulty unit and/or the true z jack is maybe bunk, but eitehr way I'm being forced into sending it back for extended warranty repair. I've already decided if the problem persists after I get the unit back (ie: tell me it works fine, but it doesn't the minute I plug it in....) it's going in the garbage and I will chalk it up to a really frustrating experience. Stay tuned on that front....if it gets resolved I will post the findings for others to learn from.

Top
#43007 - 03/05/15 10:08 AM Re: Eleven Rack Cutting Out [Re: Bnote]
Downrazor11 Offline
advanced member

Registered: 07/09/14
Posts: 245
Loc: Iowa City
Yeah, be sure to post back and let us know what happens. I am sorry your unit is frustrating and I hope it gets fixed for you!

Top
Page 1 of 2 1 2 >